Välkommen till Qlear!

Nordens mest erfarna Qlikpartner!

Med 20 års erfarenhet av Qlik-lösningar både på offentlig sektor och privata sektor hjälper vi er att få ut kunskap om er verksamhet – till samtliga anställda.

Vill du spara tid i din organisation, ha bättre analyser, kunna erhålla en bild från olika datakällor, vill spara kostnader etc. - kontakta oss. Vi har säkert löst liknande exempel som det du söker.

Till senaste nyheterna

22 februari 2021

Nyheter i Qlik Sense February 2021

I Qliks senaste release fortsätter Qlik att presentera spännande nyheter. Vi har valt ut några som vi tycker är lite extra spännande!

Återanvänd Master Measures i uttryck

Med Master Measures gör du ändringar på ett ställe som sedan slår igenom i hela din applikation. Qlik presenterar nu en efterlängtad funktion som gör det möjligt att återanvända ett redan skapat Master Measures i andra beräkningar. Ditt Master Measure refererar du till på samma sätt som ett vanligt fält (bortsett från att det markeras i lila färg). Det gör det enklare att utveckla och stärker kontrollen över de beräkningar som används.

Expression

Villkorsstyrd visning av ark/sheets

En annan efterlängtad funktionalitet är möjligheten att använda villkor för att dynamiskt visa eller dölja olika ark i en applikation. Denna funktionalitet gör det enklare att använda samma applikation för olika användargrupper

Låt användaren initiera laddning av nya data

Som användare kan du nu själv starta en omladdning av en applikation när du behöver tillgång till ny data. Detta kräver en speciell ’reload-knapp’ och att du som användare har rätt behörighet i applikationen.

Datainmatning

Videospelare

Det är nu möjligt att bädda in en video i en Qlik Sense®-applikation genom att lägga till en url till vald video. Detta kan tex vara användbart vid olika typer av guider och instruktionsfilmer för att hjälpa användare att förstå hur de ska använda en applikation.

Gränssnitt video

Gridchart

Sist men inte minst så presenterar Qlik en nygammal visualisering (som många med QlikView-erfarenhet säkert känner till) nämligen ett sk grid chart. Ett grid chart används för att visualisera ett eller två olika mått över två olika dimensioner. I Qlik Sense kan måtten användas för att styra storleken eller färgen på punkterna.

Gridchart

Men det finns såklart mer så titta gärna på denna video för mer inspiration!

På vår site använder vi cookies. Om du vill fortsätta antar vi att du accepterar detta.