Välkommen till Qlear!

Nordens mest erfarna Qlikpartner!

Med 20 års erfarenhet av Qlik-lösningar både på offentlig sektor och privata sektor hjälper vi er att få ut kunskap om er verksamhet – till samtliga anställda.

Vill du spara tid i din organisation, ha bättre analyser, kunna erhålla en bild från olika datakällor, vill spara kostnader etc. - kontakta oss. Vi har säkert löst liknande exempel som det du söker.

Till senaste nyheterna

Företaget

Om Qlear AB

Qlear AB bildades 2010 och är en ren avknoppning från QlikTech (numera Qlik). Anledningen var att vi ville arbeta nära våra kunder och kunna hjälpa dem från data till kunskap (ax till limpa). Med vår breda kunskap både inom privat och offentlig verksamhet såg vi oss kapabla att kunna leverera det bästa inom Business Intelligence**. Detta har visat sig stämma under våra aktiva år. Qlear har idag en bra bit över 100 kunder, stora som små kunder.

Vi har mycket erfarenhet från offentlig sektor och idag har vi ca 40 kommunkunder. Vi har också mycket erfarenhet från retail-segmentet och många kunder även där.

Qlear består idag av 15 medarbetare där 9 kommer från Qlik och 11 är konsulter som alla är certifierade i Qliks program och således experter på både QlikView och Qlik Sense.

Med våra över 150 års gemensamma erfarenhet av Qliks produkter är vi en av de mest erfarna partnerna till Qlik.

Vår djupa förståelse av en kunds behov gör att en utvecklingsavdelning har tillkommit under 2015. Detta för att komplettera behoven hos våra kunder. Vi skapar produkter som både kan vara ett komplement till Qlik Sense och totalt fristående produkter.

Interiörbild på lunchutrymmet från Qlears kontorslokal

**Business Intelligence för oss är att ni som kund & användare blir en bättre som organisation mha bättre information, i rätt tid och till rätt person. En del användare vill kunna skapa egna rapporter & analyser utan att vara utbildad inom IT. Andra användare har behov av att förstå hela sitt ansvarsområde på 2-3 minuter, vilket kräver smarta lösningar.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Företaget

Vad kan vi?

Vi kan med vår erfarenhet hålla er i handen eller guida er i ett BI-projekt, såsom: Hur ni ska tänka. Vad som är viktigt. Se till att ni undviker fallgropar och drar nytta av goda exempel. Hur er organisation ska vara runt ett BI-projekt.

Qlear kan hjälpa er att förstå er egen data. Vi kan samla data från alla era olika system och presentera dessa i Qlik Sense eller QlikView där varje individ kan vända och vrida på den information som de är berättigade till att se.

Vi skapar er dashboards som en förstasida där era egna nyckeltal presenteras. Vi gör dessa lättförståeliga och med direkt åtkomst till underliggande analys.

Qlear är er samarbetspartner oavsett om ni väljer att vi skapar allt eller om ni enbart vill att vi stöttar er när ni själva fastnar.

Qlears logotyp på en transparent glasvägg

Företaget

Vem hjälper vi?

Qlear arbetar både med offentlig sektor och privata bolag. Inom offentlig sektor har vi mycket bred erfarenhet inom alla förvaltningar på en kommun. Qlear hjälper inte bara en tillsatt analysexpert, utan vi gör alla i organisationen till sin egen expert inom sitt arbetsområde.

Qlear ser till att samtliga i en organisation pratar samma språk oavsett om personen sitter i ledningen, packar varor i produktionen eller hjälper ”Elsa, 95”, inom sjukvården.

Genom att skapa ”en analysbild” för varje individ i organisationen uppnås möjligheter till att hela organisationen drar åt samma håll.

  • Vi hjälper ekonomer och controllers som vill ha hjälp med att hålla koll och kunna vända och vrida på sin information. Ofta vill man kunna skapa egna analyser utan att vara utbildad inom IT.
  • Vi hjälper rektorer som vill kunna ha koll på alla sina 5 källor av data, dessutom har de ofta bara 5 minuter på sig.
  • Vi hjälper säljchefer och säljare som loggar in via sin surfplatta att kunna erhålla sin information snabbt och lätt.
  • Vi hjälper personaladministratörer att kunna göra sina analyser mot sitt stora HR-system.
  • Vi hjälper IT-avdelningen för att kunna följa upp ärenden.
  • Vi hjälper kunder som vill ha koll på sin CRM-data.
  • Vi hjälper produktionsavdelningen att erhålla analyser rörande stillestånd, spill, lager etc.
  • Vi hjälper stora och små företag att sätta upp rätt Qlik-miljö.

Företaget

Hur hjälper vi er?

När vi har besökt er en första gång har vi bildat oss en uppfattning om hur ni arbetar idag och vad ni har för mål i framtiden. Detta omvandlar vi till ett förslag hur ni skulle kunna testa oss som leverantör av analys i kombination med Qlik Sense, MyInsight, MyKPI och/eller MySurvey. Detta förslag kallar vi för en SIB, vilket står för ”Seeing is believing” eller att kunna provköra oss & en Qlearlösning från oss på er data.

Se även våra konsulttjänster

En glad kvinnlig medarbetare på Qlear tittar genom Q:et på logotypen på glasväggen
Kontakta oss

Qlear AB

Annedalsvägen 9B, 227 64 Lund
Org. nr: 556818 - 9053
Tel: +46 (0) 761 - 40 40 49
E-post: info@qlear.se

Qlear logo Se vår adress på Google Maps

Försäljning

Tel: +46 (0) 701 - 64 52 31
E-post: sales@qlear.se

Support

Tel: +46 (0) 46 - 13 80 20
E-post: support@qlear.se

Följ oss

Kontakta oss

Fyll i formuläret nedan med dina kontaktuppgifter och ett kort meddelande så svarar vi så snart som möjligt.

På vår site använder vi cookies. Om du vill fortsätta antar vi att du accepterar detta.