Välkommen till Qlear!

Nordens mest erfarna Qlikpartner!

Med 20 års erfarenhet av Qlik-lösningar både på offentlig sektor och privata sektor hjälper vi er att få ut kunskap om er verksamhet – till samtliga anställda.

Vill du spara tid i din organisation, ha bättre analyser, kunna erhålla en bild från olika datakällor, vill spara kostnader etc. - kontakta oss. Vi har säkert löst liknande exempel som det du söker.

Till senaste nyheterna

Företaget

Om Qlear AB

Qlear AB bildades år 2010 av några anställda från QlikTech med ambitionen att arbeta nära kunder och erbjuda spetskunskap inom Business Intelligence. Idag är vi 16 medarbetare på vårt kontor i Lund och de flesta av oss har sin bakgrund från Qlik. Vi arbetar enbart med Qliks produkter och är certifierad Solution Partner. Våra 12 konsulter är alla certifierade inom Qliks program och har gedigen erfarenhet av att bygga smarta lösningar med hjälp av Qlik Sense® och QlikView®.

Qlear hjälper kunder, stora som små, både inom privat och offentlig sektor att förstå komplexa data. Våra lösningar gör uppföljning och analys av deras verksamhet enklare, tydligare och roligare. Med hjälp av analys kan våra kunder göra bättre beslut, sänka sina kostnader, effektivisera sin verksamhet och se nya möjligheter. Tillsammans med kunden tar vi fram de bästa lösningarna och visualiseringarna och skräddarsyr de åt kunden.

Vår ambition är att göra skillnad inom Business Intelligence och därför har vi sedan 2015 en egen utvecklingsavdelning. Vi har tagit fram egna produkter som fungerar som komplement till Qlik Sense eller som helt fristående produkter. Med hjälp av våra egna produkter vill vi skapa mervärde åt våra kunder.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
Interiörbild på lunchutrymmet från Qlears kontorslokal

Business Intelligence i praktiken

En smart lösning kan ge dig svar såsom:

 • Vilken produkt säljer vi mest eller minst
 • Vilka är våra bästa/sämsta marknader
 • Hur kan vi öka vår försäljning/vinst
 • Vilka problemområden har vi
 • Hur kan vi optimera vår verksamhet
 • Vilka trender finns det på marknaden

Företaget

Vad kan vi?

Qlear har bred erfarenhet av olika affärssystem och verksamheter. Våra kunder kan känna sig trygga med oss, vi kan hjälpa er i varje steg i ett BI-projekt. Vi lyssnar på era tankar och önskemål, vi ställer frågor och kommer med goda förslag. Vi ser till att ni undviker fallgropar och drar nytta av vår erfarenhet och kunskap.

Qlear jobbar enbart med Qliks analysverktyg och alla våra konsulter är certifierade Qlik Sense och QlikView-konsulter. Vi kan samla data från alla era olika system och omvandla dessa till insikter. Med hjälp av dashboards presenterar och visualiserar vi nyckeltalen. Vi kan skräddarsy och anpassa lösningar så att varje användare kan förstå sin egen data och kan vända och vrida på informationen ner på detaljnivå. Med våra kundanpassade lösningar blir er beslutsprocess enklare och effektivare

Vi erbjuder helhetslösningar som inkluderar licensförsäljning, support, rådgivning, projektledning, utbildning och naturligtvis utveckling av Qlik lösningar. Med Qlear får ni en långsiktig samarbetspartner med hög kompetens och bred erfarenhet inom Business Intelligence.

Qlears logotyp på en transparent glasvägg

Företaget

Vem hjälper vi?

Qlear arbetar både med offentlig och privat sektor. Inom offentlig sektor jobbar vi idag med ca 40 kommunkunder och vi har bred erfarenhet inom alla förvaltningar på en kommun. Inom privat sektor jobbar vi med allt från stora till små företag bl.a. från retail-, bank/finans- och fastighetsbranschen. 

Qlear hjälper inte bara en tillsatt analysexpert, utan vi gör alla i organisationen till sin egen expert inom sitt arbetsområde. Vi ser till att samtliga i en organisation pratar samma språk oavsett om personen sitter i ledningen, jobbar inom produktionen eller administrerar verksamheten. 

Genom att skapa ”en analysbild” för varje individ i organisationen uppnås möjligheter till att hela organisationen drar åt samma håll. 

 • Vi hjälper stora och små företag, organisationer och kommuner att sätta upp rätt Qlik-miljö. 
 • Vi hjälper ekonomer och controllers som vill ha hjälp med att hålla koll och kunna vända och vrida på sin information. Ofta vill man kunna skapa egna analyser utan att vara utbildad inom IT. 
 • Vi hjälper rektorer som vill kunna ha koll på alla sina 5 källor av data, dessutom har de ofta bara 5 minuter på sig.
 • Vi hjälper säljchefer och säljare som loggar in via sin surfplatta att kunna erhålla sin information snabbt och lätt.
 • Vi hjälper personaladministratörer att kunna göra sina analyser mot sitt stora HR-system.
 • Vi hjälper IT-avdelningen för att kunna följa upp ärenden.
 • Vi hjälper kunder som vill ha koll på sin CRM-data.
 • Vi hjälper produktionsavdelningen att erhålla analyser rörande stillestånd, spill, lager etc.

Företaget

Hur hjälper vi er?

När vi har besökt er en första gång har vi bildat oss en uppfattning om hur ni arbetar idag och vad ni har för mål i framtiden. Detta omvandlar vi till ett förslag hur ni skulle kunna testa oss som leverantör av analys i kombination med Qlik Sense, MyInsight, MyKPI och/eller MySurvey. Detta förslag kallar vi för en SIB, vilket står för ”Seeing is believing” eller att kunna provköra oss & en Qlearlösning från oss på er data.

Se även våra konsulttjänster

En glad kvinnlig medarbetare på Qlear tittar genom Q:et på logotypen på glasväggen
Kontakta oss

Qlear AB

Annedalsvägen 9B, 227 64 Lund
Org. nr: 556818 - 9053
Tel: +46 (0) 761 - 40 40 49
E-post: info@qlear.se

Qlear logo Se vår adress på Google Maps

Försäljning

Tel: +46 (0) 701 - 64 52 31
E-post: sales@qlear.se

Support

Tel: +46 (0) 46 - 13 80 20
E-post: support@qlear.se

Följ oss

Kontakta oss

Fyll i formuläret nedan med dina kontaktuppgifter och ett kort meddelande så svarar vi så snart som möjligt.

På vår site använder vi cookies. Om du vill fortsätta antar vi att du accepterar detta.