Välkommen till Qlear!

Nordens mest erfarna Qlikpartner!

Med 20 års erfarenhet av Qlik-lösningar både på offentlig sektor och privata sektor hjälper vi er att få ut kunskap om er verksamhet – till samtliga anställda.

Vill du spara tid i din organisation, ha bättre analyser, kunna erhålla en bild från olika datakällor, vill spara kostnader etc. - kontakta oss. Vi har säkert löst liknande exempel som det du söker.

Till senaste nyheterna

Produkt

Qlik Sense®

Qlik Sense är utvecklad på en webbplattform, vilket ger fördelar utöver de QlikView har. Qlik Sense passar utmärkt i en mobil, surfplatta som en PC. Qlik Sense är utformat för att stödja och engagera användarna att kunna göra mer själv. Följ inbyggda guider och använd enkel och intuitiv ”drag-and-drop” teknik för att hämta, visualisera och utforska data. Qlik Sense kan enkelt kombinera datakällor, oavsett hur stort eller komplext det är.

Qliks Associative Engine indexerar och förstår förhållandet mellan alla värden i dina data, både relaterade och orelaterade, så att du kan utforska i vilken riktning din intuition tar dig och snabbt upptäcker dolda insikter. Det finns inga föraggregerade datamodeller eller fördefinierade frågor för att begränsa upptäckter. Med kraftfullt AI för att hjälpa analys och påskynda analysskapande kan vem som helst ställa nya frågor utan att vänta på dataexperter för att få svar.

Teknisk information

Boka demo

Qlik Sense Produkt

Qlik Sense

Varför byta till Qlik Sense från QlikView?

En hel del av våra kunder har bytt till Qlik Sense från QlikView och flera är på väg att byta. Man vittnar om att Qlik Sense känns enklare att använda för den stora massan av användare. Därmed får man ut ett bättre verktyg längre ut i organisationen. Det är modernare med ett snyggare gränssnitt.

Andra har bytt för att Qlik Sense är bättre på att kunna bli mer självgående som analytiker då man har behov av att skapa egna visualiseringar utan hjälp av någon IT-kunnig person.

Webbprodukt som kan integreras

Qlik Sense är en webbprodukt som kan integreras i t ex en webbplats, en webbportal (exempelvis Qlear MyInsight), eller en annan webbprodukt. Varför är detta bra? Genom att integrera två produkter med varandra upplever användaren bara ”en produkt” och det är enklare att jobba med.

Exempelvis har vi integrerat Qlik Sense med Qlear MyInsight (KPI-portal) in i en annan webbprodukt (Stratsys). Användaren loggar in i Stratsys och där finner man också sin KPI-portal (Qlear MyInsight) som bygger på Qlik Sense-applikationer. Detta blir mycket enklare för en användare.

Anpassad för olika enheter

Eftersom Qlik Sense är en webbprodukt så är den fullt fungerande mha mobil, surfplatta och PC.

Qlik Sense - kartanalys

Kartanalys

I Qlik Sense finns en integrerad kartanalysmöjlighet. Att skapa analyser där data presenteras på karta är en stark analys med pedagogiska fördelar.

Analysera på egen hand

Qlik Sense är bättre för dem som ska egna analyser på egen hand utan att vara IT-utbildad. Detta kallas self-service analytics och sparar tid och konsultingtimmar för kunder. Framtiden kräver att medarbetare ska kunna arbeta med ett verktyg där man klarar mer själv som kund.

Associativa logik

Både QlikView och Qlik Sense bygger på Qliks associativ logik, som hjälper er att hitta samband i er data. Verktyget hjälper er alltså att få svar på frågor ni inte visste att ni behövde ställa.

Qlik Sense

Licensmodeller

Qlik Sense säljs på tre sätt för att kunna passa olika organisationer. Ett sätt är som en Desktop-version för enskilda användare, en annan är prenumerationsbaserad Cloud-version samt tredje är en Enterprise-version för företag. Kostnaden består i den eventuella hårdvara som behövs samt en licensmodell där man köper användarlicenser. Qlear rekommenderar vilken hårdvara ni behöver och hjälper er sedan med installation och uppsättning av miljön.

Användarlicenser

Användarlicenserna till Qlik Sense finns i tre olika varianter. Hur många som kommer använda verktyget och vad de ska kunna göra avgör hur många licenser som behövs av respektive variant.

  • Professional User: En namngiven licens som ger behörighet att göra allt i verktyget. Den här formen av licens passar de medarbetare som arbetar dagligen med Qlik Sense och både ska kunna skapa och redigera applikationer. De har tillgång till alla funktioner i verktyget och även administrativa rättigheter.
  • Analyzer User: En namngiven licens som ger behörighet att använda färdiga applikationer. Den här formen av licens passar de medarbetare som vill analysera och konsumera data, men inte behöver kunna bygga egna eller ändra i applikationer. De kan skapa bokmärken, dela data med andra i verktyget och exportera till Excel.
  • Analyzer Capacity:  En konsumtionsbaserad licens som ger samma behörigheter som Analyzer User. Man köper den i ett paket av 1000 min / månad via årlig subscription. Dessa minuter kan fördelas på ett obegränsat antal användare. Den här formen av licens passar de medarbetare som behöver tillgång till applikationer vid enstaka tillfällen per månad.

Offert på licenser 

Kontakta nedan för mer information om licensmöjligheter och priser.

  Kenneth Nörgaard: knd@qlear.se eller 070 - 164 52 31
  Roland Stålbrand: rsd@qlear.se eller 070 - 164 52 32

Kontakta oss

Qlear AB

Annedalsvägen 9B, 227 64 Lund
Org. nr: 556818 - 9053
Tel: +46 (0) 761 - 40 40 49
E-post: info@qlear.se

Qlear logo Se vår adress på Google Maps

Försäljning

Tel: +46 (0) 701 - 64 52 31
E-post: sales@qlear.se

Support

Tel: +46 (0) 46 - 13 80 20
E-post: support@qlear.se

Följ oss

Kontakta oss

Fyll i formuläret nedan med dina kontaktuppgifter och ett kort meddelande så svarar vi så snart som möjligt.

På vår site använder vi cookies. Om du vill fortsätta antar vi att du accepterar detta.