Välkommen till Qlear!

Nordens mest erfarna Qlikpartner!

Med 20 års erfarenhet av Qlik-lösningar både på offentlig sektor och privata sektor hjälper vi er att få ut kunskap om er verksamhet – till samtliga anställda.

Vill du spara tid i din organisation, ha bättre analyser, kunna erhålla en bild från olika datakällor, vill spara kostnader etc. - kontakta oss. Vi har säkert löst liknande exempel som det du söker.

Till senaste nyheterna

10 maj 2022

Nyheter i Qlik Sense® February 2022

I Qliks första utrullning för året presenteras främst förbättringar i visualiseringar, Insight Advisor och konnektorer mm. Dock inte att förglömma en efterlängtad funktionalitet när det gäller export av data.

Formaterad export till Excel

Nu stödjs formatering vid export av raka tabeller från Qlik Sense till Excel och inkluderar export av ’total’ och styling så som utseendet är i Qlik Sense. Funktionaliteten har dock inte stöd i pivottabeller ännu så länge.

Rutnätsdiagram och färgdiagram (Grid chart & heatmap)

Nu är det möjligt att lägga en etikett på varje datapunkt som visar värdet på måttet vilket är ett effektivt sätt att göra ett färgdiagram/heatmap. Om ni tidigare använt heatmap-extension från viz bundle så är det bra att känna till att denna extension fasas ut i denna release och därmed inte kommer att fungera vid nästa uppgradering.

gridchart

Förbättring i variabelhantering

Arbetet med variabler har fått en mycket mer flexibel hantering. Nu visas alla variabeldelar inklusive namn, beskrivning, värde och taggar och du har möjlighet att kopiera din variabel. Det går även att radera upp till 20 variabler på en gång. Efterlängtad funktionalitet!

Konnektorer

Qlik Sense-konnektor till:

  • Google Drive: är nu inkluderad i Qlik Sense Enterprise Klienthanterad och gör det möjligt att ge åtkomst till data som lagras i Google Drive och ladda in den direkt i din Qlik Sense-applikation
  • Google Drive och Spreadsheets-konnektor: nu inkluderad i Qlik Sense Enterprise Klienthanterad
  • Förbättring i Snowflake-konnektor: stöd för användning av ’key pair authentication’ som ger förbättrad säkerhet vid uppkoppling mot Snowflake från Qlik Sense.

Möjlighet till ’self-service’ vid laddning direkt från Qlik Sense Hub

Användare med rätt behörighet kan nu enkelt starta, stoppa och titta på laddningar direkt i Qlik Sense Hub.

Läs mer om nyheterna i Qlik Sense February 2022

På vår site använder vi cookies. Om du vill fortsätta antar vi att du accepterar detta.