Välkommen till Qlear!

Nordens mest erfarna Qlikpartner!

Med 20 års erfarenhet av Qlik-lösningar både på offentlig sektor och privata sektor hjälper vi er att få ut kunskap om er verksamhet – till samtliga anställda.

Vill du spara tid i din organisation, ha bättre analyser, kunna erhålla en bild från olika datakällor, vill spara kostnader etc. - kontakta oss. Vi har säkert löst liknande exempel som det du söker.

Till senaste nyheterna

22 september 2020

Qlik Sense september 2020 är här – låt oss ta en titt!

Qlik har släppt sin 4:e release av Qlik Sense® för året och som vanligt är det spännande att ta del av nyheter som presenteras.

Ändringar i gränssnitt

I hubben kan vi nu även välja att organisera och lista apparna i en tabell med kolumner för namn, beskrivning och senaste laddningstid. På samma sätt kan man se ägare och när appen publicerades i strömmen.

Nytt gränssnitt

En annan ändring i gränssnittet är att accentfärgen ändrats från orange till grön vilket innebär att valda knappar, aktiva knappar och valda objekt i editeringsläge får en grön ram runt sig.

Det är nu också möjligt att stänga av hovringsmenyn för alla objekt eller på objektsnivå i objektets inställningar.

Hovring

Förbättrade funktioner

Vertikala referenslinjer
I stapel- och linjediagram kan du nu även lägga till vertikala referenslinjer med formateringsbara rubriker. Detta är användbart när du vill lägga till tex tidsrelaterade nyckeldetaljer såsom produktlanseringsdatum för att förstärka analysen.

Chart

Animeringsobjekt
I denna release släpper Qlik även ett nytt objekt – Animator (fanns ursprungligen i GeoAnalytics-extension). Detta objekt gör det möjligt att loopa över ett värde, oftast ett datumvärde, och tillhörande objekt utvecklas som en ’film’ när graferna rör sig från ett datumvärde till ett annat. Denna kan tex vara användbar i olika presentationssammanhang.

Qlik Animator

Visa frekvens och antal i filterrutor
Nu har Qlik täppt till en av många saknad funktion i Qlik Sense – visning av antal och frekvens i filterrutor.

Frequency chart

Avancerad klustring av data – K-means clustering
Qlik lanserar även en ny funktion, k-means clustering, vilken gör det möjligt att gruppera mindre kluster i en större mängd data baserat på likhet.

Förbättringar Insight Advisor
Qlik förbättrar sin intelligenta AI-assistent Insight Advisor som är inbyggd i Qlik Sense med förstärkta intelligensfunktioner såsom ex avancerade analysberäkningar. Insight Advisor hjälper användarna att förstå och analysera sin data. I första steget är förbättringarna endast tillgängliga i SaaS-versionen av Qlik Sense men de kommer successivt även att implementeras i enterprise/Windows-versionen.

Läs vad IT-kanaler skriver om Insight Advisor här eller i Qliks blog.

Utöver detta finns andra mindre förbättringar i gränssnitt och funktionalitet vilket ni kan ta del av här:

What's New Qlik Data Analytics - September 2020 (5:04 min)

Qlik Data Analytics September 2020 - Feature Demonstration (23:43 min)

På vår site använder vi cookies. Om du vill fortsätta antar vi att du accepterar detta.