Välkommen till Qlear!

Nordens mest erfarna Qlikpartner!

Med 20 års erfarenhet av Qlik-lösningar både på offentlig sektor och privata sektor hjälper vi er att få ut kunskap om er verksamhet – till samtliga anställda.

Vill du spara tid i din organisation, ha bättre analyser, kunna erhålla en bild från olika datakällor, vill spara kostnader etc. - kontakta oss. Vi har säkert löst liknande exempel som det du söker.

Till senaste nyheterna

23 april 2020

Nyheter från Qlik april 2020

Qlik Sense

I en märklig tid som denna kan det vara skönt att tänka på någonting annat än COVID 19 så varför inte ta en titt på den senaste releasen av Qlik Sense®. Qlik Sense April 2020 innehåller många spännande förbättringar.

Nyheter:

Relative modifier

Qlik har lagt till en ny modifierare som kan användas i stapel-, kombinations-och linjediagram samt tabeller. Med denna kan användaren nu enkelt visa procentuell andel av totalen i ett diagram, vilket tidigare krävde mer komplexa uttryck.

Share bookmarks

Med denna nya funktionalitet kan man enkelt dela insikter genom att dela bokmärken med kollegor (som har tillgång till appen i fråga). Det går även att kopiera länken till bokmärket och skicka via email, Microsoft Teams etc.

Sheet Triggers

Även här en efterlängtad funktionalitet för de som har tidigare vana av att arbeta och utveckla i QlikView®. Under arkegenskaper på respektive ark finns det nu en action-flik där det nu går att välja mellan olika actions, allt från att lägga på bokmärken och radera alla val till att sätta olika variabelvärden.

Global Navigation

Den globala navigeringen har utökats, vilket bland annat innebär att de centrala knapparna har utökats med drop-down-val. Detta ger en mer samlad funktionalitet på ett och samma ställe vilket gör det enklare för användaren att navigera.

Före

Efter

Org Chart

Det har även tillkommit en ny visualisering i form av ett organisationsdiagram. Med hjälp av detta kan organisationshierarkier visas tillsammans med tillhörande funktionalitet.

Övriga förbättringar

Övriga förbättringar som inte får glömmas är:

  • det nu går att styra utseendet på KPI-objekten bättre
  • layout på pivot-tabeller i ett bokmärke går att spara
  • det går att sortera en pivottabell på det första måttet
  • förbättringar i kartobjektet
  • det nu går att ’frysa’ första kolumnen i en tabell vid scrollning.
  • mm

Du kan läsa mer om Qliks förbättringar här eller titta på nedan video om Qlik April 2020.

Qlik NPrinting®

I april-versionen har Qlik förbättrat sättet som mail distribueras på via Qlik NPrinting. Nu kan tex användares egna maillistor användas eller listor som är skapade via Qlik-variabler i QlikView eller Qlik Sense. From Qlik NPrinting april 2020 kan driftsättning ske på Windows Server 2019.

På vår site använder vi cookies. Om du vill fortsätta antar vi att du accepterar detta.